A gyógyászat és a kozmetika hatóanyagai akkor fejtik ki hatásukat a legintenzívebben, ha pontosan oda kerülnek – lehetőleg maximális koncentrációban -, ahol be szeretnénk avatkozni a szervezet működésében.

A bőrfelszínhez közeli struktúrák esetében az a legbiztonságosabb és a legegyszerűbben atraumatikus mikroinjekciókkal érhető el, amelyeket az orvosolni kívánt problémától függően különböző mélységben és különböző mennyiségű hatóanyaggal végezhetünk el felületi érzéstelenítés után. Valójában az intrafokális injekciós kezelés továbbfejlesztett, ma már gépesített, automatizált változata.

Minden páciens esetén a kezelési terv egyéni, a receptúra egyéni, az alkalmazás helye és mélysége szintén változó, a kezelés ebből a szempontból emlékeztet arra a történelmi időre, amikor még egyénileg rendelték az orvosok a patikákban elkészített magisztrális gyógyszereket.

A technika előrehaladtával a kezelést mára már gépesítették is, automata adagolópisztolyba kell az egyénileg összeállított keveréket az injekciós fecskendőbe behelyezni, a kezelést végző személy a beszúrás mélységét és gyakoriságát tudja beállítani, így a beadott mennyiséget is szabályozza a berendezés. Mélyebbre többet, felületesen kevesebbet adagol a pisztoly.

A terápia gyors, viszonylag fájdalom mentes, az eredmény 3-4 kezelés után nyilvánvaló, a terápiás ülések sűrűsége 1-4 hétig változik.

Végezhető a kezelés kezdetben intenzív kúraként, majd ritkább fenntartó adagolásra térhetünk át. A kezelésnek nincs gyógyulási ideje, tehát nem kell elvonulni a világ elől, nem kell rejtőzködni több hónapig.

A kezelések előtt és a kezelések után

A képek 1-2 kezelés után készültek, az eredmény 1-2 számmal kisebb ruhaméret